12 November 2009
TAHU CAH UDANG SAWI PUTIH
TAHU CAH UDANG SAWI PUTIH (China Kohl)
by Lenny Klemstein
Bahan:
- Tahu, potong kotak-kotak, goreng. Tiriskan.
- 7 Udang, dibelah dua
- 3 potong Bawang Putih, dicacah halus
- 8 lembar Sawi Putih (China Kohl), dipotong setebal 3 cm.
- Garam dan Lada secukupnya.
- Air secukupnya, jangan banyak²
Cara memasaknya:
- Tumis bawang putih hingga kecoklatan dan harum.
- Lalu masukkan sawi putih, aduk² sebentar.
- Beri garam, lada, kecap asin Kikkoman aduk perlahan dan biarkan hingga sayuran keluar air.
- Masukkan udang yang telah dibelah dua, tunggu hingga udang berubah warna menjadi merah jambu,
- Lalu masukkan tahu yang telah digoreng, aduk sebentar hingga merata.
- Angkat, siap disajikan.
Labels:
Masakan Chinese
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment